Miten tehdä mahdottomasta vaikeaa?

”Sanojen avulla vaikuttaminen on kiehtonut minua lapsesta saakka. Intohimoni sekä mediassa että valmennuksissa on asioiden kertominen tavalla, joka jää vastaanottajan mieleen viihdyttämään tai viiraamaan.

Valmentajana työtäni on nähdä mahdollisuuksia siellä, missä asiakas ei vielä usko niitä olevan. Toivo vie ongelmilta vaikutusvallan. Sen tarjoileminen on näkemykseni mukaan valmentajan tärkein tehtävä.

Hyvinvointipuhe on usein haudutettu ja pehmennetty sellaiseen muotoon, että aikuista ihmistä hiukan nolottaa. En ole piirileikki-ihmisiä, joten luotan siihen, että asiakkaani kestävät ihan reipasta viestintää. Uudet ajatukset versovat varmemmin hämmennyksestä kuin vanhan varmistelusta.

Valmennuksissani nojaan vahvasti ratkaisukeskeiseen metodiin. Ratkaisukeskeisyyttä kuvaavampi sana olisi itse asiassa edistyskeskeinen. Valmennuksessa ei jahdata avaimet käteen-ratkaisuja, vaan tapoja päästä eteenpäin nykyisestä jumista.

Ratkaisukeskeisyydessä orientaatio on vahvasti tulevaisuudessa ja sinne kohdistuvissa toiveissa. Metodi luottaa asiakkaan voimavaroihin ja kykyyn ratkaista nykyhetkessä ilmeneviä ongelmia, mikä tekee valmennussuhteesta mutkattoman ja luottamusta ruokkivan.

Ratkaisukeskeisyyden lisäksi käytän paljon myös hyväksymis- ja omistautumisterapiasta lainattuja ajatuksia ja harjoituksia. Metodi pohjaa tietoisuustaitoihin ja psykologisen joustavuuden vahvistamiseen.

Muutos ei synny ajatuksista, vaan toiminnasta. Siksi lähden kaikessa työskentelyssä kätytännönläheisyydestä: onko tämä ajatus tai kokeilu, jota asiakas voi todella hyödyntää työssään ja arjessaan? Mitä pitää tehdä, että valmennuksesta saisi mukaansa muutakin kuin hetkellisen inspiraatiohumalan?

Valmentajana olen kiinnostunut erityisesti työelämään liittyvistä riemuista ja raivoista. Työskenneltyäni lähes 25 vuoden ajan lukuisissa eri tiimeissä sekä tekijänä että esimiehenä, kuvittelen tietäväni jotain siitä mikä vahvistaa hyvää meininkiä ja mikä taas ajaa ankeuteen.

Itsen johtaminen on minulle yksi kiehtovimmista valmennusteemoista, koska vaikutusmahdollisuudet ovat rajattomat. Muut ihmiset ovat välillä helvetti, mutta itseen voi aina vaikuttaa. Aina.

Kun valmentaja ja asiakas kohtaavat, kaikki vastaukset ovat huoneessa. Toisin sanoen asiakas tietää mikä hänelle olisi parhaaksi, mutta hän ei aina tiedä tai muista tietävänsä. Valmentajaa tarvitaan hetkeksi näyttämään missä polku kulkee.

Tämä tekee työstäni rajattoman kiehtovaa. Saan todistaa kerta toisensa jälkeen prosessia, jossa äskettäin mahdottomasta onkin tullut vain vaikeaa.”

Kuka ja mitä?

Anna Perho on puhuja, valmentaja ja sisältöammattilainen. Hän työskentelee yritysvalmentajana ja inspiraatiopuhujana. Anna on kirjoittanut viisi self-help-kirjaa, joita on myyty yhteensä noin 15 000 kappaletta. Viimeisimmästä, Otavan kustantamasta teoksesta Antisäätäjä – fiksun ajankäyttäjän opas on otettu toinen painos.

Anna on yksi maan suosituimpia inspiraatiopuhujia. Vuonna 2017 hän esiintyi ja valmensi noin 50 tilaisuudessa ja koulutuspäivässä.

Anna on työskennellyt 25 vuotta sisällöntuotantoyrittäjänä. Hän on Ilta-Sanomien, Me Naisten ja Yhteishyvän vakiokolumnisti. Mediassa Anna palkittiin vuoden radiotoimittajana vuonna 2015, ja hän on esiintynyt lukuisissa tv-ohjelmissa. Tällä hetkellä hän on yksi Uutisvuodon vakiopanelisteista.

 Mediatöidensä ohella Anna on kouluttautunut Master-tason ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi Lyhytterapiainstituutissa (IASTI certified Master Solution-Focused Practitioner of Coaching). Hän on suorittanut myös. 5Behaviors of a cohesive team-sertifikaatin, Peili-valmentajan pätevyyden ja HOT-terapiaopintoja.

 Anna oli Speakersforumin Vuoden Puhuja-ehdokas 2015. Vuonna 2017 hän esiintyi ja valmensi yli 50 tilaisuudessa. 

Toivoisitko Annaa teillekin vierailulle? anna.perho@gmail.com