VALMENNUKSET

 
PerhoValinnat_0891-1.jpg

Antisäätäjä™– ajankäyttöklinikka

Valtaosa suomalaisista työntekijöistä kokee olevansa kiireisiä ja stressaantuneita. Silti vain murto-osa suunnittelee järjestelmällisesti ajankäyttöään.

Antisäätäjä-klinikalla opetellaan ajanhallinnallisia itsen johtamisen taitoja, joilla kiire vähenee ja aikaansaamisen määrä nousee radikaalisti.

Osallistujat saavat klinikalta tuhdin paketin työkaluja ja näkökulmia ajankäytön järkeistämiseen ja puuhastelun lopettamiseen.

Valmennuksen pituus puolesta päivästä kahteen päivään. Lisämateriaalina supersuosittu Antisäätäjä-kirja.

 

“Anna oli valmentajana innostava ja asiantunteva. Anna on selvästi perehtynyt erilaisiin   metodeihin, ja oli ilahduttavaa, että hänen lähestymisensä ei ollut vain teoreettinen, vaan valmennuksessa oli mukana paljon konkretiaa ja käytännön läheisyyttä.

Voin suositella lämpimästi Annan valmennuksia asiantuntijaorganisaatioille.”

Unna Reitamo
Ellun Kanat


Rähinää! – näin manipuloit ihmiset mukaviksi

 

Vaikeneminen on hölmöjen viisautta. Siksi fiksu työporukka opettelee puhumaan siitäkin, mistä olisi mukavampi vaieta. Klinikalla opetellaan kommunikoimaan erimielisyyksistä ja sopimaan loukkaantumisia siten, että kukaan ei joudu menettämään kasvojaan. Klinikkaan on mahdollista liittää Peili- tai Disc-profilointi, joka auttaa tiimiläisiä ymmärtämään omaa ja toisten käyttäytymistä yksinkertaisella ja viihdyttävälläkin tavalla. 

“Halusin tarjota henkilöstöllemme nimenomaan jotain erilaista, jotain mikä jäisi mieleen. Vaihtoehtona olisi ollut esimerkiksi työpsykologin luento, mutta arvelen, että Rähinäklinikan opit jäivät ihmisille paremmin mieleen. Suosittelen Rähinäklinikkaa jokaiselle, joka kohtaa arjessaan jonkinlaisia konfliktitilanteita.”

 Jenni Monkiewicz
Asiakaspalvelun tiimiesimies
Yara Suomi


PerhoValinnat_0943-1.jpg

5Behaviors of a Cohesive Team – korjaa tiimin toimintahäiriöt

5Behaviors of a Cohesive Team on yhdysvaltalaisen Patrick Lencionin tiimimalliin perustuva valmennuskokonaisuus, jossa riitelevän tai lukossa olevan tiimin keskinäistä luottamusta ja sitoutumista restauroidaan tiukasti konseptoidun mallin mukaan. Sopii kyräilyyn tympääntyneille ja euroja kahnauksissa menettäville tiimeille.